Reisebrev fra Edvard i Alpene

ramsauokt09Edvard har sendt oss dette reisebrevet fra Ramsau der han er på en lengre treningssamling. Han dro nedover 11.oktober, men har slett ikke glemt oss.... (flere bilder i fotoalbum)

 

Halla!

Nå har jeg vært i Ramsau i 12 dager og begynner å lengte litt hjem. Men her nede er det utrolig flotte treningsmuligheter. Jeg reiste ned over 11.oktober og skal være hertil 28. okt. Utsatte hjemreisen med 5 dager, pga dårlig vær på breen, siden den var stengt de første 5 dagene av oppholdet her nede. Da få jeg 10-11 dager oppe på breen som ligger på 2700 moh. De første par dagene gikk til løp, rulleski, svømming og sauna. Det kom mye snø her nede de 2-3 første dagen, noe som har gjort at vi kunne gå på ski nede i Ramsau (VM-løypene fra 1999).

Nå har jeg fått 6 dager på breen og fått tilpasset høyden bra. Det tar en 3-4 dager normalt for å tilpasse seg en sånn høyde å trene på. De første dagene må man være veldig forsiktig med tempoet og holde laktaten (melkesyrenivået) nede. Man skal ikke over 1,4. Jeg ligger på mellom 0,8 og 1,4 og har god kontroll. Først økt går på breen, og avreise fra Hotel Annelies går 07.25. Første gondol går 07.50. Da går vi 2-3 timer på ski før lunch og trene r2.okt kl. 16.00. Det blir mye trening her nede, og da er det viktig å spise godt, drikke mye, og hvile og sove så mye man kan. Og akkurat hvile er jeg veldig god på !

På et så langt opphold kan man ikke trene 2 økter pr. dag, så det blir 4 hvileøkter, hvor en står over 2.økt. Trene i sånn høyde tar mye mer på kroppen enn å trene nede i lavlandet.  Jeg får ca. 45-50 timer fordelt på de 16 treningsdagene jeg får her nede. Mesteparten er rolig trening, men legger inn 3 intervaller ned i lavlandet. 

Det er utrolig motiverende å trene her nede ved siden av mange av de beste langrennsløperne i verden. Og nå som det kan være litt dårlige treningsmuligheter hjemme så er det alltid gode forhold her nede, enten man vil gå på ski, løpe, rulleski eller styrke.

Vi er 6 stk som reiste ned sammen til Ramsau. Sjur Prestsæter, Moten Eide Pedersen, Torjus Børsheim, Rune Malo Ødegåd og Mats Rudin Resaland. En livlig gjeng som har det veldig bra på og utenfor trening.

Vi får utrolig god oppvartning på hotellet - med 4 retters mat både til lunsj og middag. Måltidene avsluttes  alltid med en kjempegod dessert. Trenger man å vaske tøy, så blir det ordna. Klærne havner alltid pent lagt sammen på senga (nesten like bra som mamma gjør det).

Dagene går fort og jeg gleder med til noen rolige dager hjemme før det er Juniorlandslagssamling på Spåtind 6.nov. og videre til den nasjonale åpningen på Beitostølen 13.-15.november. Jeg håper å stille på 15 km fri der!  Og da er skisesongen i gang. Gleder meg masse. Håper og tror på en bedre sesong enn ifjor. Junior-VM er målet!  Så der er lista lagt!

PS. Tempoet er så lavt de første dagene at fatter'n går fortere! 

 

Auf wiedersehen

Grüsse,  

Edvard Hamilton

ramsauokt09

   

Sponsorer